Call of Duty ve World of Warcraft gibi oyunların yaratıcıları Activision ve Blizzard, piyasa büyüklüğü 18,8 milyar doları bulan birleşme kararı aldı.
Call of Duty ve World of Warcraft gibi ünlü video oyunlarının arkasındaki iki şirket Activision ve Blizzard firmaları birleşme kararı aldı. İki dev şirketin birleşmesinden ortaya çıkacak yeni şirketin piyasa büyüklüğünün 18.8 milyar doları bulacağı belirtiliyor. ABD merkezli Activision Tony Hawk serisi ve Guitar Hero gibi konsol oyunlarının da üreticisi. World of Warcraft oyunun 9 milyon adet para ödeyen aylık abonesi bulunuyor.
WARCRAFT LİDER
Blizzard sektördeki en büyük firma ve şirketin sahip olduğu Warcraft ise çok kişi tarafından aynı anda oynanabilen oyunlar arasında lider durumda. Şirketin şu anki sahibi ise Fransız medya devi Vivendi. Birleşme planı çerçevesinde Blizzard yeni şirkete 2 milyar dolar, Activision ise 1 milyar dolar yatırım yapacak. Yeni şirketin isminin Activision Blizzardolacağı öğrenilirken CEO’sunun ise Activison’un mevcut CEO’su Bobby Kotick olacağı öğrenildi. Vivendi oluşacak yeni şirketin en büyük hissedarı olacak.
Kaynak :Teknolatte